Zeelandse zuster Boniface overleden

Zr. Boniface van Zeeland overleed in het klooster te Wijbosch op 26 februari 2023 op 94-jarige leeftijd. We namen afscheid van haar op vrijdag 3 maart in de kapel van Wijbosch en haar lichaam werd te rusten gelegd op het kloosterkerkhof te Veghel.
Zr. Boniface werd geboren in een goed gezin op de boerderij. Ze verloor een broertje op 2,5 jarige leeftijd. Ze werkte hard mee op de boerderij met haar ouders. In Ughelen werkte ze intern bij de zusters. De liefde voor het bidden leidde haar naar het klooster.

Op 28-jarige leeftijd ging ze in Zeeland bij de zusters kijken en later in Veghel. Ze mocht intreden bij de zusters Franciscanessen in Veghel. Haar vader vond het heel erg en zei haar dat ze het 2 weken mocht proberen en anders moest ze maar weer naar huis komen. Zr. Boniface kwam niet naar huis. Ze voelde zich thuis in het klooster en in de congregatie, haar hele kloosterleven lang. Zr. Boniface heeft op vele plekken hard gewerkt in de huishouding en de bejaardenzorg. Bijna 30 jaar werkte ze in Reek voor de bejaarde medezusters. Geen moeite was haar teveel.

Zr. Boniface bad veel tot de heilige St. Jozef en vroeg hem om een goede levensstaat, ook vond ze kracht in het gebed tot de Heilige Rita waar ze haar zorgen kon uiten.

Zr. Boniface keek tevreden terug op haar kloosterleven, in het bijzonder op haar 25- en 50- en 60-jarig kloosterjubileum. Ze genoot altijd van de aanwezigheid en betrokkenheid van haar familie, zij stonden heel dicht bij haar.

Moge zij nu rusten in Gods Vrede!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *