Klussendienst

Klussendienst door vrijwilligers

Een lekkende kraan, een piepende deur, een kapotte lamp, een verstopte gootsteen, een op te hangen schilderij of een heg die wat gesnoeid moet worden? Voor velen een karweitje van niks, maar voor sommigen toch een berg die te hoog is. Als u het zelf niet kunt dan willen de vrijwilligers van de parochie er voor u zijn.

De klussendienst

van de St. Petrusparochie is bedoeld voor hen die voor een klus zijn aangewezen op hulp van anderen, maar geen beroep kunnen doen op een vakman vanwege de kosten of vanwege de geringe omvang van het klusje. Als beperking geldt dat het werk gedaan moet kunnen worden door vrijwilligers en niet meer dan drie uur tijd in beslag mag nemen.

Uw aanvraag kunt u schriftelijk insturen naar Parochie Sint Petrus, Kerkstraat 25, 5401BC, te Uden, of per email naar  klussendienst@parochiesintpetrus.nl. U kunt ook bijgaande bon invullen en in de brievenbus bij uw eigen pastorie stoppen, maar dan kan het iets langer duren voordat u reactie krijgt.

Bijdrage

Ter vergoeding voor de onkosten die er altijd zijn in verband met gebruik van gereedschap en dergelijke, betaalt u € 2,50 per uur. Ook de kosten van de benodigde materialen en eventuele autokosten moeten we in rekening brengen.

Na aanmelding

van uw klusje neemt één van onze vrijwilligers contact met u op om te beoordelen of het inderdaad een klus is die bij ons past of dat er misschien toch een vakman aan te pas moet komen.

Vrijwilligers voor de klussendienst.

Graag willen we parochianen, maar eventueel ook anderen, helpen bij kleine klusjes die ze zelf niet (meer) kunnen verrichten. U kunt daarbij denken aan een heg knippen, een schilderij ophangen, een kapotte lamp repareren, een piepende deur smeren en al dat soort dingen. Kleine klussen die niet meer dan 3 uur tijd in beslag mogen nemen.

U hoeft er natuurlijk geen geld bij te leggen, daarom betaalt de aanvrager € 2,50 per uur en de kosten voor onderdelen en vervoer. Hebt u twee rechtse handen (of in elk geval één) en wilt u ons helpen, meldt u dan aan als vrijwilliger klussendienst via het mailadres

klussendienst@parochiesintpetrus.nl of via het parochiesecretariaat, 0413-263154.

Na een gesprekje zullen wij u in voorkomende gevallen graag inzetten.