Bernadette Soubirous komt naar het bisdom van ‘s-Hertogenbosch

  1. 175 jaar geleden, in 1844, werd Bernadette Soubirous geboren en 140 jaar geleden stierf zij. Aan Bernadette verscheen Maria achttien keer in de Grot van Massabielle te Lourdes.  Vanwege het dubbele jubileum hebben de bisschop van Lourdes en de rector van het Heiligdom besloten dat de reliekschrijn van de Heilige Bernadette een rondreis gaat maken door Europa om de boodschap van Lourdes opnieuw uit te dragen.

  1. Daarnaast geeft deze rondgang ook de mogelijkheid om Lourdes in de eigen leefomgeving te ervaren, bijzonder voor hen die zelf niet in staat zijn om af te reizen naar de Franse Pyreneeën. In het voorjaar van 2020 zijn de relieken van de Heilige Bernadette in de Benelux-landen. De reliekschrijn zal in Nederland de verschillende bisdommen aan doen.

Het bisdom ‘s-Hertogenbosch mag de spits afbijten: van 11 tot en met 17 mei 2020 is de reliekschrijn in de kathedraal. Het programma voor deze bijzondere week in de meimaand volgt later, maar noteer deze bijzondere gebeurtenis alvast in uw agenda.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *