Bedevaart naar Kevelaer 2021.

Onlangs hebben de 5 broederschappen (Ravenstein; Uden; Oss; Veghel en Landerd) van de bedevaart naar Kevelaer twee digitale bijeenkomsten georganiseerd met als enige agendapunt, gaan we dit jaar op Bedevaart naar Kevelaer?

In de 1e digitale bijeenkomst van maart 2021 hebben we geprobeerd, om met de wetenschap die we toen hadden, alle voor- en nadelen op een rij gezet te hebben, of het verantwoord zou zijn de bedevaart naar Kevelaer door te laten gaan.

Het komt ons vaak ter ore dat mensen graag een bezoek willen brengen aan Maria, Troosteres der Bedroefden. Veel mensen hebben zelf het coronavirus gehad of binnen de familie of kennissenkring. Sommigen hebben een dierbare verloren door deze pandemie. Ook om andere redenen zullen mensen graag een bezoek willen brengen aan Kevelaer.

We zijn uit elkaar gegaan om eens na te denken of en hoe e.e.a. praktisch te realiseren zou zijn.

 

In onze 2e digitale bijeenkomst van 22 april jl. hebben we helaas moeten besluiten om de bedevaart van 2021 niet door te laten gaan.

Er is nog veel onzekerheid. Zeker ook de risico’s die pelgrimeren met een grotere groep met zich mee brengt en het beleid omtrent het coronavirus in Duitsland. Daarom hebben we besloten om dit jaar niet naar Kevelaer te gaan en uit te stellen naar 2022. Wanneer we daar meer duidelijkheid over hebben zullen we u daar uiteraard weer tijdig over informeren.

Wel hopen we op 7 oktober 2021 met het bestuur een bezoek te gaan brengen aan Kevelaer om daar namens de broederschappen een kaars aan te bieden aan Maria. We zullen tijdens de eucharistieviering bidden voor alle mensen die ons het afgelopen jaar ontvallen zijn, of op welke manier dan ook getroffen zijn door het coronavirus of andere omstandigheden.

Of dit bezoek tegen die tijd door kan gaan is op dit moment ook nog niet zeker.

Wij wensen u een mooie zomer toe, maar het aller belangrijkste probeer gezond te blijven.

Met een hartelijke groet,

Namens de commissie bedevaart naar Kevelaer,

Dorethé Driessen en diaken Henk van Thiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *