Afscheidsreceptie pastoor John van de Laar

Drukke H. Mis en afscheidsreceptie pastoor John van de Laar

Het was in oktober van het afgelopen jaar al duidelijk: de bisschop heeft pastoor John van de Laar benoemd tot pastoor van de Sint Petrusparochie en daarom zou John van de Laar de Parochie Damiaan verlaten. Zondag 3 februari is er in de kerk tijdens de H. Mis, en aansluitend bij De Koning, afscheid genomen van Pastoor John van de Laar. Tijdens de H. Mis met een indrukwekkende preek kreeg John van de Laar door burgemeester Elly Blanksma nog een cadeau aangereikt voor alles wat hij voor de parochie heeft betekend.

Tijdens de receptie kwamen véle parochianen afscheid nemen van hun pastoor. Deze nam alle tijd om alle parochianen te woord te staan en afscheid van hen te nemen. Velen  wensten hem het allerbeste in zijn nieuwe parochie en spraken de hoop uit hem toch nog regelmatig terug te zien in Mierlo-Hout.

Dat dit waarschijnlijk wel zal gebeuren beaamde de scheidende pastoor: ‘Zolang jullie me blijven uitnodigen hier in Mierlo-Hout, zal ik blijven komen!’

Op 24 februari zal John van de Laar worden geïnstalleerd als pastoor van de Parochie Sint Petrus in Uden. Wie daarbij aanwezig wil zijn :

De installatie tot pastoor zal plaatsvinden tijdens een Plechtige Eucharistieviering op zondag 24 februari om 10.30 uur in de Petrus Kerk aan de Kerkstraat 24 te Uden. Aansluitend is er gelegenheid tot felicitatie en ontmoeting in het parochiecentrum aan de Kerkstraat 25 te Uden.

Pastoor John van de Laar stuurde direct na afloop van de receptie een dankbrief, die we hieronder hebben geplaatst:

VEEL DANK!

Het vieren in de Lucia kerk in dankbaarheid en vertrouwen op 3 februari met zovéél mensen, de warme woorden van collega diaken Ton Schepens én van burgemeester Blanksma (zie foto)  waren ontroerend mooi! De receptie was overweldigend als ook de vele kaarten die ik mocht ontvangen.

Ik zie met grote dankbaarheid terug op 27 jaar en 7 maanden, véél lief en leed samen gedeeld. Het was een zaligheid in uw midden te mogen wonen en werken.

Natuurlijk zullen de warme contacten blijven!

In dankbaarheid en vertrouwen ga ik door in Uden en omgeving waar u altijd van harte welkom bent!

Het gaat U allen goed.

Veel dankbare groeten,

John van de Laar.

Eén antwoord op “Afscheidsreceptie pastoor John van de Laar”

  1. Beste Pastoor van de Laar, Het was mij een groot genoegen bij uw afscheidsviering in de Lucia parochie en de receptie aanwezig te mogen zijn.Het was af en toe echt ontroerend.U heeft een wel verdiend afscheid gekregen,Ik had het niet willen missen.Graag tot ziens op 24 Februari in Uden bij uw installatie.

    Hartelijke groeten,
    Toos van der Hoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *