De toekomst van de Petruskerk Uden – wat vindt u?

Het behoud van onze koepelkerk en pastorie wordt steeds lastiger. De klankbordgroep Kerkenvisie Uden vraagt u daarom: “Denk mee over het behoud van onze monumentale kerkgebouwen. Dat kan door onze enquête (anoniem) in te vullen.” De resultaten worden t.z.t. via de nieuwsbrief, de Petrus website en een persbericht in april aan u teruggekoppeld.

Behoud kerkgebouwen hele klus

Onze Petrus (koepel)kerk is het meest markante gebouw van Uden. Het bepaalt de skyline van Uden. Ook de pastorie mag er zijn. Maar toezicht, beheer en onderhoud, belastingen en verzekeringen kosten steeds meer geld. De klankbordgroep vraagt zich serieus af: “Hoe houden we als parochiaan en Udenaar het kerkgebouw overeind.”

Invullen enquête goed te doen binnen 5 minuten

Er zijn meerdere mogelijkheden om kosten te verlagen en inkomsten te verhogen. Deze zijn door de klankbordgroep in een enquête verpakt. Deze leggen we graag aan u voor. Ook zijn we benieuwd naar uw aanvullingen. De digitale enquête is te vinden via deze link: Enquête starten. De analoge enquête ligt op 17/18 en 24/25 februari achter in de kerk, en is opvraagbaar via het parochiecentrum ( info@parochiesintpetrus.nl).

Alvast bedankt namens de KBG, Henk Wintjes, Ernest de Groot en Bas Koomen.

 

2 antwoorden op “De toekomst van de Petruskerk Uden – wat vindt u?”

  1. Geachte pastoor,
   Er zijn diverse werkgroepen actief.
   Zie hiervoor ook onze site onder Kerkvisie.Concrete zaken worden pas over enige tijd door het kerkbestuur verwacht.
   Groet,
   Mari Verkuijlen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *