DAG VAN DE VERPLEGING 12 MEI

Vandaag, 12 mei, op de Dag van de Verpleging een terechte ode aan al onze verpleegkundigen die altijd met hart en hand klaarstaan voor onze patiënten! Zeker in deze zware coronatijd!

De enorme inzet en bevlogenheid waarmee verpleegkundigen & verzorgenden hun werk uitoefenen is bewonderenswaardig en zij verdienen hiervoor veel waardering.

Een lief gebaar een vriendelijke lach zijn allemaal kleine bedankjes die ze iedere dag verdienen (en gelukkig ook ontvangen) van patiënt en cliënt.

De dag van de verpleging is bij uitstek een dag om ze eens flink in het zonnetje te zetten. Met als doel: “anderen beter maken” of “voor hulpbehoevenden zorgen” geven Artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, helpende en andere zorgprofessionals, dag en nacht de volle inzet aan dit werk.

Het moet alleen al een enorme uitdaging zijn om alle patiënten (op verschillende kamers), hun medicijnen en hun verpleegplannen gestroomlijnd te laten verlopen. Daarbij voor iedereen een persoonlijke benadering en aandacht te hebben, oog te hebben voor detail en geneuzel en ook nog de volle dienst alert te zijn.

Op één dag kunnen geluk en intens verdriet elkaar razendsnel afwisselen waarbij direct een beroep gedaan wordt op zowel het empathisch vermogen als emotionele stabiliteit.

Dit alles is enkel mogelijk met enorme toewijding, vakkennis en fysiek uithoudingsvermogen!!

Het gehele jaar door zouden werkgevers, patiënten en cliënten uit moeten spreken hoe waardevol deze zorgprofessionals zijn maar vandaag is het goed om extra stil te staan bij de enorme inzet die in deze beroepstak gegeven wordt. Zeker in deze coronacrisis.

Zij zijn engelen van mensen!

 

Er moeten mensen zijn

die zonnen aansteken,

voordat de wereld verregent.

Mensen die zomervliegers oplaten

als het ijzig wintert,

en die confetti strooien

tussen de sneeuwvlokken.

Die mensen moeten er zijn.

 

(Toon Hermans)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *