Overlijden Pastoor Inno Ponsioen

Met verdriet neemt de Sint Petrusparochie afscheid van de

Zeereerwaarde Heer  Inno Ponsioen   

 • Nijmegen, 11 december 1936       † Uden, 23 november 2021

Pastoor van de Sint Petrusparochie in Uden van 13 augustus 1983 tot 1 januari 2002.  Na zijn emeritaat bleef hij zeer betrokken bij de parochie, zijn parochianen en zijn Sint Petruskerk die hij trouw bleef bezoeken. Onlangs is zijn 60 jarig priesterjubileum nog gevierd waarbij hij nog veel mensen gezien en gesproken heeft, daar genoot hij zichtbaar van. Zijn nog altijd betrokken en warme plek binnen onze parochie gaan we missen.

4 antwoorden op “Overlijden Pastoor Inno Ponsioen”

 1. Wat een schrik, wat een verdriet!! Spijtig dat het Parochiebestuur niets heeft doorgegeven van ONZE pastoor, zodat wij voor hem hadden kunnen bidden!! Veel sterkte voor Resie!!!

 2. Lieve Resie wat een verschrikkelijk verdrietig bericht. Gecondoleerd met dit verlies van een lieve warme hartelijk man. Die er altijd voor iedereen was. Een luistert oor. Het is niet te bevatten. Ik ben zo blij dat we Inno en jou nog gesproken hebben en dat hij zo’n mooie mis en receptie heeft gehad met zijn 60 jarig jubileum. Wij gaan hem missen wij allemaal. Ik wens jou en de familie heel veel sterkte en nogmaals gecondoleerd. Inno rust in zacht, in gebed zijn we bij jou.

 3. Lieve pastoor inno, we schrokken, een trieste nieuws, dat je overleden. We kennen je als sympathieke, lieve en glimlachte mens. We zullen jou gaan missen. Rust in vrede. Gecondoleerd voor familie en vooral zijn zus resi. Heel veel sterkte. Van familie van Oort.

 4. Nadat veel mensen zijn pagina op mijn site hadden bezocht, bekroop mij toch een naar gevoel. Wat is, vanwege die plotselinge interesse, hier aan de hand. En na gegoogeld te hebben las ik, dat onze vriend Inno Ponsioen is overleden.

  Frater Inno Ponsioen. Zo heb ik hem in mijn jeugd meegemaakt. Hij was tijdens de zomermaanden een leider bij de jongens in Beuningen. te Overijssel. Heel sympathiek, die bij onze groep enorm werd gewaardeerd.

  Zes jaar geleden is hij op mijn vraag (na al die jaren) ook op onze reunie op Katendrecht geweest. Samen met Christ Ruys. Hij heeft toen iedereen persoonlijk gesproken en tijdens een interview zijn waardering aan ons als jeugd van toen uitgesproken. Daarna heb ik hem tijdens ons eten uitgebreid gesproken, waarna hij naar Uden is teruggekeerd.

  En vanaf dat moment heb ik regelmatig via de e-mail met hem gecorrespondeerd. Een warme man, met interesse in anderen. Helaas is niet meer onder ons. Ik wens zijn familie veel sterkte en moge hij ruste in vrede.

  Willem van Meer
  http://www.katendrechters.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *