Bezinning bij de Advent


Advent: tijd om wakker te worden!

Gij, met Kerstmis, dan ook in ons mens wilt worden. Open ogen voor het ongeziene lijden van vergeten mensen. Helderheid van geest die het spel van ieder-voor-zich doorbreekt.

Open oren voor de vraag achter de woorden, voor het roepen dat gesmoord, voor het nieuws dat verzwegen wordt. Open oog en oor voor de tekenen van hoop die ontluiken als groene twijgen in volle winter: stappen naar vrede, inzet die gratis is, het groeien van
verbondenheid, het niet meer zwijgen van kleine mensen. Open hart voor de Stem die vanuit mensen en structuren diep in ons blijft roepen tot wij opstaan en een keuze maken tot ommekeer naar God en mensen toe. Advent: wakker worden en opstaan met kracht in je hart en handen.

Vier weken de tijd om je te oefenen in mens-worden. Heer, onze God, help ons waakzaam te blijven op elk uur van de dag en van de nacht. Open onze ogen om uw licht te ervaren. Open onze oren om naar uw stem van waakzaamheid te luisteren. Open onze mond om ook bij anderen te getuigen van uw aanwezigheid. Open ons hart om de komst van Jezus in onze ziel voor te bereiden en om ons intens met Hem verbonden te weten. Open onze geest om de oppervlakkigheid van het leven te doorbreken. Open onze handen om genadevol te zijn voor de gekwetste mens. Dat Gij, met Kerstmis, dan ook in ons mens wilt worden. Amen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *