Ziekenzalving

Uit eigen ervaring weet ik dat een ziekenzalving kracht kan geven, herstel kan bevorderen, mede leiden naar genezing. Daarbij ook het gezond verstand gebruikend! De vaccinaties waren mijn redding, dat staat als een paal boven water. Nu komt het voor dat medemensen er anders overdenken, afzien van vaccinatie. Maar wel vragen om een ziekenzalving bij corona. Ofschoon ik wel wat huiverig ben in deze, zegt mijn pastorale hart altijd: “ja” wanneer er bij corona om een ziekenzalving gevraagd wordt, ook thuis. Wel is dé voorwaarde dat er voor beschermende kleding wordt gezorgd en afgegeven bij het parochiecentrum. Zo ging ik weer op pad voor een ziekenzalving in coronatijd. Niet bang, maar wel voorzichtig.

Pastoor John van de Laar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *