Kindje Wiegen groot kinderfeest

Eerste Kerstdag om 14:30 uur is het weer zover. Veel jonge kinderen en hun ouders bezoeken het Kerstkindje Jezus in de Sint Petruskerk in hartje Uden.

Kartrekker Niels Swinkels vertelt namens de commissie over dit mooie feest voor de Udense kinderen:

Op de sowieso vaak gestelde vraag “waarom doe je dit eigenlijk” antwoord ik meestal: “voor de gezelligheid”. En ook op Eerste Kerstdag kan ik het juist niet laten om mensen samen te brengen.

Het bijzondere verhaal mogen vertellen in die prachtig versierde kerk, voor al die vrolijke snoetjes, daar doe ik het voor. Al genieten de ouders volgens mij net zoveel. De liedjes en de mooie plaatjes maken het feest compleet.

Weet je: voor mij – en voor veel mensen – is Kerstmis méér dan de meubelboulevard en uitgebreid eten.

Zonder Kerstkind geen Kerstmis!

Rond 14:15 gaan alle klokken luiden om alle kinderen te verwelkomen, vooral de kleinsten. Ze kunnen hun naam schrijven op een grote Kerstkaart. We beginnen om half drie met zingen van bekende kerstliedjes. Niet veel later, als alle kids een kroontje op hebben gekregen, wordt het Kerstverhaal verteld. En wel aan de hand van de plaatjes van de legendarische Dick Bruna. Kapelaan Herman Schaepman zal een Kerstwens uitspreken en we leggen de kerstkaart bij de Kerststal. Als de laatste liedjes gezongen zijn krijgen alle kinderen nog iets lekkers ook!

Deze dagen staan voor mij in het teken van de voorbereidingen, en daarom hoop ik dan ook dat het weer gezellig druk wordt! Voor alle Udenaren: Een Zalig Kerstfeest!

2 antwoorden op “Kindje Wiegen groot kinderfeest”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *