Oudjaar vieren we de Eucharistie om 18.30u in de Sint Petrus kerk. Nieuwjaar vieren we de Eucharistie om 9.00u in Zeeland en om 10.30u in Uden en Boekel.

Gedachten bij de jaarwisseling…..

Oudjaar:

Wanneer het jaar ten einde loopt dan sta ik even stil. Dan kijk ik even terug, omdat ik graag bedanken wil.
Ik dank U, God, voor alles wat ik van anderen mocht ontvangen,
voor mensen die met mij verbonden zijn geweest, die trouw zijn geweest in hun zorg en liefde, die mijn verdriet hebben gedeeld,
die mij hebben laten delen in hun geluk.
Ik dank U, God, voor allen die in stilte aan mij hebben gedacht,
voor hen die attent waren in de kleinste dingen van alledag;
mensen die konden troosten, mensen met een hart vol barmhartigheid en verzoening.
Ik dank U, God, voor allen die mij konden bezielen, mensen die een bevrijdend woord konden spreken, mensen die konden luisteren, mensen die zomaar nabij waren, mensen die mij rust konden geven.
Ik dank U, God, voor mensen voor wie ik iets mocht betekenen,
mensen die mijn liefde durfden ontvangen, mensen die op mij konden wachten, mensen die mij een kans hebben gegeven,
mensen die konden vergeven.

De Tijd…..

Tijd glijdt door onze hand als water en laat soms enkele druppels na. Want hierop volgt altijd het later, laat slechts herinneringen na. Die in een kringloop ons omringen, onze gedachten laten gaan. Over de reeks voorbije dingen die ons dan weer voor ogen staan. De tijd begint steeds met seconden die tikkend naar minuten gaan. En die daarna de uren vonden om die hun slag te laten slaan. Zo gaat de tijd al vele jaren en eeuwenlang in ’t ritme voort. Je vraagt je af wat er nog zal komen maar God heeft alles in Zijn hand. Hij laat ons visioenen dromen van het door Hem beloofde land. Houdt die droom aldoor in gedachten want Hij roept ook ons tot zijn licht, als we vol vertrouwen zijn heil verwachten met het nieuwe jaar in zicht.

Zalig en gezegend nieuwjaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *