Wie heeft er nog oude foto’s van het interieur van de kapel van de zusters Birgittinessen?

 

Bij de restauratie van de kapel van de zusters Birgittinessen in 1980 werd het interieur nogal rücksichtslos met grijze verf overgeschilderd. Bij de nu ophanden zijnde restauratie van het interieur zal getracht worden iets van de oude muurschilderingen in hun oude luister te herstellen. Men zoekt nu mensen die misschien nog oude foto’s van het interieur van de kapel van voor 1980 in hun bezit hebben om een idee te krijgen hoe het er vroeger uitzag. Mensen die oude foto’s van de kapel hebben kunnen zich via e-mail melden bij Marc van den Brand (marc@vandenbrand.com).

Namens de zusters, bedankt voor uw medewerking,

2 antwoorden op “Wie heeft er nog oude foto’s van het interieur van de kapel van de zusters Birgittinessen?”

 1. Beste, ik zou graag geïnformeerd willen worden maar niet omdat ik oude foto’s heb maar vanwege mijn naam: Birgitta, genoemd naar de heilige Birgitta van Zweden. Jaren geleden heb ik een bezoek gebracht aan het klooster en werd vriendelijk ontvangen. Ik kreeg zelf een boek over mijn naamspatrones. Geboren in Dortmund (Duitsland) hebben mijn ouders heel bewust voor mijn naam gekozen, omdat de heilige Birgitta een sterke en wijze vrouw was. Hoe ouder ik word hoe trotser ik op mijn naam ben. Ik ben nu gepensioneerd en woon in Zierikzee en mijn belangstelling over de orde is onverminderd groot. Alvast bedankt en succes met het vinden van oude foto’s.
  Met hartelijke groet, Birgitta

  1. Beste Birgitta,
   Wat een bijzondere naam !
   Om direct contact te houden is het goed om hun site rechtsreeks te bezoeken om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.
   Bedankt en groet,
   Mari Verkuijlen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *