OP ZOEK NAAR BREDEROC NIEUWE MISSIEKALENDER MILL HILL

Oosterbeek –Mill Hill Missionarissen lanceert binnenkort een nieuwe Missiekalender. Op de twaalf maandbladen prijken afbeeldingen van kunstwerken van  een bijzondere missionaris.  Het was me er een! Kees Breed of Brederoc. Hollandse jongen uit het polderlandschap. Blonde kuif, vlotte blik, vaardig met pen en penseel. Missionaris van Mill Hill in de eerste plaats, sociaal werker op de Filipijnen, kunstschilder, maar ook familieman, kritisch wereldbeschouwer en gepromoveerd kerkrechtgeleerde.

Het idee om de missiekalender nieuw leven in te blazen is ontstaan door de nalatenschap van Kees Breed († 26 dec 2017) welke bestond uit circa 800 kunstwerken en een grote hoeveelheid geschriften. In samenwerking met Dutch Master Painters is door Mill Hill Missionarissen besloten om deze onverwachte vondst te delen met een groter publiek. We zijn op zoek gegaan naar Brederoc, de sociaal bewogen missionaris en kunstenaar in  beeld en tekst.

Dit doen wij door o.a. museale exposities te organiseren in 2020-2021, het maken van kunstpublicaties, films én door deze eerste Mill Hill kunstkalender te presenteren,  de comeback van de Missiekalender zo u wilt.

Gedachte achter de fraaie, kleurrijke uitgave van deze kunstkalender is de kracht van kunst. Kunst verbroedert, ontroert, roept vragen op. De kalender is een mooi eindejaarsgeschenk, relatiecadeau of (onderdeel van een) kerstpakket.

De opbrengst van de kalender gaat direct naar Mill Hill projecten in de Filipijnen, India en Oost- en West-Afrika. Daarbij wordt geïnvesteerd in bouw van scholen, het verbeteren van opleidingen, en beheer van weeshuizen en opvang van kindsoldaten.

U kunt bestellen via e-mail: regionaal@mhmobk.nl

De prijs van de kalender is 15,00 euro. Bij afname van: • 30-49 kalenders: € 14,– per stuk inclusief opname van uw bedrijfslogo • 50 of meer kalenders: € 13,– per stuk inclusief opname van uw bedrijfslogo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *