Wie is pastoor van de Laar?

Beste mensen,

Mijn naam is John van de Laar, geboren te Nijmegen op 25 februari 1965 en getogen in Zeeland in een fijn gezin van totaal 5 kinderen. Vanaf mijn 10de tot mijn 20ste levensjaar was ik actief in de Zeelandse kerk als misdienaar, acoliet en koster. Priester worden zat al jong in mijn bloed. Op mijn 20ste ben ik begonnen aan de priesteropleiding bij de paters van Mill Hill. Twee jaar filosofie in Roosendaal en drie jaar theologie aan het Missionary Institute London, wonende toen in het St. Joseph’s college in Mill Hill, London. Mijn doel was altijd om in het bisdom Den Bosch aan de slag te gaan. September 1990 begon mijn stage in Mierlo, 2 februari 1991 mocht ik de diakenwijding ontvangen en op 25 mei 1991 de priesterwijding, gevolgd door de eerste H. Mis op 26 mei 1991 in Zeeland. Per 1 juli 1991 werd ik benoemd in Mierlo-Hout. (Helmond). In 1997 kwam er een parochie van Helmond West bij en sinds 2000 mag ik deken zijn in Helmond. In 2005 benoemde de bisschop mij tot kanunnik, in 2009 tot deken van Asten-Helmond en in 2010 begon de nieuwe Damiaan parochie. Ruim 26 jaar ben ik dus werkzaam in Helmond.

Ik weet dat de nood in het bisdom groot is. De bisschop heeft mij dan ook gevraagd om naast mijn vertrouwde werkzaamheden in Helmond met ingang van 1 september a.s. waarnemend pastoor te worden van de St. Petrus parochie in Uden en omgeving. Voor mij ook een vertrouwd gebied. Als waarnemend pastoor zal ik leiding mogen geven aan het parochiebestuur en het pastorale team bijstaan in woord en daad. Mijn voornemen is om zoveel mogelijk op maandag en vrijdag in de Petrus parochie te zijn. Als ook zo nu en dan een zondag. Ik wil me graag, binnen de mogelijkheden van twee pastorale werkgebieden, flexibel opstellen en waar mogelijk ingaan op vragen en verzoeken.

In Helmond ben ik gewoon om vooral decentraal te werken, d.w.z. zuinig zijn op alles wat gebeurt rond en in een bepaalde kerk.

Ter kennismaking zal ik mogen voorgaan in de Eucharistie, te beginnen op zondag 24 september om 10.30u in de St. Petruskerk te Uden. Aansluitend is er gelegenheid elkaar te ontmoeten aan de koffie/thee.

Vervolgens zal ik graag de komende maanden (oktober/november) alle parochiekernen bezoeken, gewoon op een avond, tijdens een kopje koffie of thee. Ik luister graag naar uw inbreng en advies. Immers; we willen samen kerk zijn: helder, hartelijk en gastvrij! U hoort/leest hier nog van.

Graag tot ziens.

Met vriendelijke groet,

John van de Laar, uw waarnemend pastoor.

3 antwoorden op “Wie is pastoor van de Laar?”

  1. dag pastoor v.d. Laar wij hebben met elkaar gesproken in Lourdes.
    het ging over Stuart, ik heb hem niet wetende dat dit zijn laatste keer in Lourdes was gefilmd, met name zijn voordracht op de feest avond en het was de bedoeling dat hij dit zou krijgen, maar dat is niet meer gelukt. ik wil het naar U sturen.dat ik nu pas mail is omdat ik na de dood van mijn Harrie in de war ben geweest en dingen kwijt was. en dus heb alles nu pas gevonden. er is maar een voorwaarde ,dat wat ik film niet op internet. het is onze groep in het accueil wij de gasten en onze vrijwilligers. het mag gerust naar familie. dus hoop ik Uw adres te krijgen. onkosten geen. vr. gr. Marleen Verheiden-Roemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *